Evilla-citron

Evilla-Citron
Evilla-Citron

Fredagen före Valborg (kvalborg) reste jag till Göteborg på en knappt dygnslång resa. Det blev en fullspäckad resa med god lunch, besök i gamla kvarter (frukostshopping i min gamla mataffär!), besök på mitt gamla jobb och avtackande av favoritkollega som skulle gå i pension, after work med en annan favoritkollega, ölande med dansant vän, synthklubbande inklusive träffande av gamla vänner och bekanta där, vän-prat i soffa inpå småtimmarna med en kopp te i näven, sömn samt hemresa. En kul och väldigt kort resa. Och Göteborg är mer gästvänligt än Stockholm, man pratar mer och lättare med människor man inte känner, det är inte bara åldern och förändrat liv.

Under tågresan dit och hem påbörjades en Citron i Evilla-garn (6/2), ett lagom projekt för en trött resenär. Funkar även när man får oombedd info från medresenärerna Conny och Håkan om hur man ska spela poker, på fotboll och på hästar (ständigt hinkandes öl). Sedan tog det lång tid att färdigställa hela klabbet eftersom elevshow, jobbresa till Paris och träning och kjol-fix inför SBDF tog mycket tid. Men, nu är den klar och ligger som bäst och blockas på de numera klassiska pusselbitarna på golvet.

Spec: Evilla 6/2, ca 200 g, stickor 4,5. Jag gjorde en extra sektion innan sista kanten, och kanten blev lite kortare än mönstret föreskriver eftersom garnet var på upphällningen (hade kanske räckt ett varv till, men jag ville inte chansa).

Jag har packat inför morgondagens kort-resa till Möja, och febern har börjat. Kommer den att sluta i tid? Funderar på att avskaffa storhelger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.