Provlapp

on
Catkin provlapp
Catkin provlapp

Nyss tillbaka från semestern (men fortfarande semester! Lyx!) har det blivit en del gjort på stickfronten eftersom det varit tämligen pissigt väder när jag har varit iväg. Mycket inomhussittande och då blir det också en del stickande. Rekordet stod Blekingevitelsen för med tre dagars dagsregn. Där kan man dock lätt tillbringa dagarna sittandes bekvämt inomhus och dessutom i sällskap av en annan stickande filur; mammi.

Det som syns på bilden här är min provlapp till den stiliga sjalen Catkin (ravelry-länk). Provlappen stickades pratandes i bilen på väg hem, men bitvis blev jag väldigt tyst för det var en del lite kluriga operationer som skulle göras. Kul att testa den för mig hittills oprövade kombinationen fläta + lyfta maskor. Resultatet ser ju inte ut som en fläta, men det blir stiligt! Så, bara att hoppas på en snabb framfart med själva sjalen som verkar vara ett allt-i-allo-plagg; sjal, poncho, halsduk. Är man vettigt skapt kan man säkert kränga på sig den som en kjol också…

Tyvärr har jag inget bildbevis från en av semesterns höjdpunkter (regn och allmänt dassigt väder gjorde att kameran fick stanna hemma den dagen (också)); jag fick träffa en massa gutefår och särskilt den väldigt kelsjuka tackan Miriam! Mjuk skön päls och en fårtacka som ville bli kliad bakom öronen och på halsen länge, länge. :)

Några andra stickade saker är klara, men ska blockas först, så jag återkommer.

2 kommentarer Lägg till din

  1. Daniel skriver:

    Ser lite ut som en Intel Core i7-processor i ett svepelektronmikroskop. Är du säker på att du har gjort rätt?

  2. systerlila skriver:

    Förmodligen förlagan till mönstret…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.