Blå linnebralla

on
Blå linnebralla
Blå linnebralla

Förra sommaren beställde jag mönstret Butterick  B5221 på nätet i min jakt på den optimala brallan. Jag är väldigt nöjd med mönstret och har egentligen bara gjort en ändring; jag har klippt av det ca 3 cm mitt fram (och sneddat ut mot sidsömmarna) för att undvika den knepiga formen som blev i grenen (rumpan är stor, magen inte i paritet med den). Precis före semestern kom jag på att jag behövde en linnebralla till och tyg fanns i gömmorna, så det var bara att köra på enligt utprovat koncept.

Jag har gjort några olika varianter av brallorna, bara rätt upp och ner (utan fickor), med små kvadratiska fickor (eller en ficka) i fram. På de svarta linnebrallorna gjorde jag också hällor; inte ett helt lyckat koncept, men ok. Så, på dessa blåa har jag gjort knytband och knorvat in det i linningen.

Bästa Ms A hjälpte mycket vänligt till med uppnålning av uppläggningen (av samtliga brallor det senaste året!). Brallorna har överlevt årets semesteräventyr och fått se såväl London som Karlshamn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.