Röd bollykjol och slöja

Röd bollykjol och slöja
Röd bollykjol och slöja

Nu är den röda bollykjolen klar och jag är mycket nöjd (förutsatt att det tjocka bandet längst ner inte gör att den töjer ut sig för mycket på längden så att jag måste sprätta och fixa om…)! Det feta rödguldiga bandet är vikt på mitten och fastsytt nertill. I midjan sitter en bit av det enkla rödguldiga bandet (syns dåligt här). Utseendet på kjolen är precis som jag hoppades på och den passar min lekamen. I vidd är den lite drygt halvklockad, men inte sydd så utan i våder (lite ändrat mönster Butterick B4136). Mönstret är enkelt men klart effektivt för ändamålet; figursytt på toppen och gott om vidd runt fötterna. Målet var att få till en kjol som inte ställer sig rätt ut från linningen när man snurrar (bra med omväxling på den fronten, särskilt när man har långkalsongs-churidar som jag alltid har). Det är skönt fall i den och den lite tjockare chiffongen swoshar skönt runt benen och fötterna. :)

Slöjan är färdig också; inget svårt arbete, men det tar lite tid, särskilt att få till hörnen med det feta guldbandet. Dock, efter knappa två timmar är den klar (många meter runt)! Slöjan är sydd av chiffong och alltså inte lika tunn som den georgette vi normalt har, så den är lite knepig att sätta fast på dräkten (det dubbla rödguldiga bandet gör det inte tunnare heller men det går). En nackdel som uppenbarat sig såhär långt är att det superfeta (=dubbla) rödguldiga bandet färgar av sig (rött). Det fastnar bra på fingrarna och är sedan svårt att få bort från sånt man tar i (där det tydligen fastnar lätt från fingrarna; strykjärnet har en intressant flammighet på greppytorna numera trots avtvättning i omgångar). Det enkla guldbandet verkar inte ha samma problem…

Nu ska det bara fixas en top till; toppen är tillklippt men inte ihopsydd och dekorerad (feta röd-guldiga band galore!). Den röda toppen på bilden är en annan som inhandlades för några år sedan och inte riktigt lika blingig som jag hade tänkt att den här ska bli. Röda churidar har jag redan, så det behöver inte sys nya. Så mer hemslöjd för Systerlila!

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.