Le gift!

Höstig påsväska
Höstig påsväska

En present till bästa Ms A passar bra så här i augusti. Egentligen är den här påsväskan bara ett sätt att transportera den andra presenten, men ändå (mer om den senare).

Jag har inte sytt så många väskor, men det är kul att göra små påsväskor. Jag har med denna gjort en fodrad påsväska med plan botten (dock ingen bottenplatta i den, det finns inga attiraljer  för bottenplatte-tillverkning hemma för tillfället tyvärr).

Inuti
Inuti

I min boksamling finns en bok som heter The bag making bible av Lisa Lam. Den är fantastiskt bra för en väskmakar-novis som jag. Massor med tips på material (både för tyg och verktyg), tydliga beskrivningar av alla moment, bas-mönster och tips på hur man gör förändringar. På det stora hela blir jag väldigt inspirerad varje gång jag bläddrar i den och jag vill gärna göra flera alster, både av hennes mönster och av egna.

Dagens påsväska är en blandnng av hennes förslag och mitt påhitt. Tyget är en gammal duk (loppisfynd) och den har fått ge tyg till både yttertyg och foder. Själva modellen är en enkel påsväska med plan botten och på fodret har jag sytt in två små fickor av överblivna tygsnuttar. På det stora hela tror jag det blir en finfin påsväska för höstens danseskapader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.