Goya

Goya
Goya

Jag har haft mönstret till Goya wristers (ravelry-länk) hur länge som helst. Jag var länge lite skraj för att ge mig på dem (spets på tunna stickor!), men den rädslan släppte för rätt länge sedan. Sedan har andra projekt kommit emellan, men sommartid är ju bra tid för små projekt och jag var så sugen på att sticka dessa så under årets semester blev det äntligen av.

Jag har stickat dem i Moda Italiana Yak (köpt på syfestivalen för ett par år sedan). Garnet är lite tunnare än vad mönstret föreskriver, men jag valde det trots detta eftersom jag vet att mottagaren har väldigt smala handleder. Garnet är gosigt utan att vara halkigt, mycket bra!

Goyas bladmönster
Goyas bladmönster

När jag stickade missade jag beskrivningen av ”broken rib” utan körde på mer hela insidan av pulsvärmarna i vriden resår. Det går ju lika bra det, men inte helt enligt mönstret. Jag har mycket garn kvar; jag skulle tippa på att det räcker till pulsvärmare även till mig av det påbörjade nystanet (vill ju också ha sådana!).

Tummen stickas med tumkil med ökningar enbart i mitten. En tumkil som jag tidigare inte använt i något projekt, bara på prover. Det funkar bra och pulsvärmarna sitter bra på handen eftersom det är tumkilar en liten bit in i handflatan, inte helt i sidan.

Jag kan definitivt rekommendera mönstret; det är inte svårt (ser mer komplicerat ut än det är) och de tunna stickorna till trots blir de färdiga snabbt (regn på semestern kan spela en viss roll för tidsåtgången också förstås…).  Grattis på födelsedagen Ms A!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.