Lila träningstunika

Ljust!
Ljust!

Det är strykande åtgång på mina träningstunikor nu; mycket dansträning och tvättstugetiderna är ungefär lika många som förut; alltså behövs fler tunikor.

Den här gången har jag moddat mitt vanliga tunika-mönster så att halsringningen är v-ringad. I v-ringningen har jag också sytt på ett turkost band (köpt på ebay) som passar både till det lila i tunikan och mina turkosa salwar. Den här gången har jag också gjort ett par små extra inprovningar i fram samt de vanliga i bak. De blir lite som de blir eftersom jag gör dem när hela tunikan är klar på Madame Coco. För att minimera antalet trådar som brukar lossna sådär lite lagom har jag pillat mer med kanterna och gjort dem dubbla. Jag tror det är värt jobbet och det lär blir så på framtida tunikor också.

Tydligare...
Tydligare...

På det hela taget är jag nöjd. Tyget är dock ganska tjockt, men det gör inte så mycket. Mer användning samt tvätt brukar göra susen för det. Men, jag har också annat och lite tunnare bomullstyg som ligger och väntar på att bli salwar och tunikor. Rea på Ohlssons är kul, men kanske inte jättebra för plånboken. Men de tunnare bomullstygerna lämpar sig absolut bäst för tunikor och salwar.  Kanske nåt att göra på kvällarna i september?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.