Fiffigt förändrad fåtölj

Förra helgen klädde vi alltså inte bara om kökssoffan utan också min fåtölj. Fåtöljen köpte vi för 25 kr på auktion när jag var 12 eller så. Då hade den en snajdig brun och blå manchester-klädsel. Några år senare klädde mammi om den till en blå- och vitrutig skapelse. Så var den sen i många år, men nu var det alltså dax för nytt; det gamla tyget var blekt och rätt trist.

Fåtölj före
Fåtölj före

I somras fick jag syn på det här tyget på Linslöjden i Bräkne Hoby och efter diverse dividerande kom mammi och jag fram till att vi skulle kunna klä om fåtöljen.

Fåtölj efter
Fåtölj efter

Och ja, nu är den omklädd, men efter lite mer jobb än vi hade tänkt oss eftersom ca 60 år gammalt skumgummi inte är så gummiartat längre utan mer smuligt. Det har rasat ur mängder med gult smul och vi blev tvungna att skumgummi-sanera hela fåtöljen flera gånger under arbetets gång. För att då fylla upp med mjuka saker tager man vad man haver. Min kära fåtölj innehåller numera:

  • 1,5 täcke
  • 1 kudde
  • 1/2 yogamatta

Så kan det gå! Men fåtöljen är fortfarande skön att sitta i och nu, i mina ögon, stiligare. Nästa gång det är dax för omklädning kommer jag nog att överlämna uppgiften till ett proffs tror jag; då lär det vara läge för lite större renovering än bara omklädning.

Stort tack för hjälpen mammi! Jag har sytt det mesta (inklusive en del handsömnad, en aktivitet jag verkligen inte tycker om), mammi har varit mästare med häftpistolen och nubben!

En kommentar Lägg till din

  1. Daniel skriver:

    Nubbe i all ära men man bör inte blanda sprit och häftpistorler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.