Scarf/sjalett

on
Scarf/sjalett
Scarf/sjalett

Länge sen sist! Mycket att göra på jobbet och efter jobbet betyder lite sticktid. Min snygga Catkin har under tiden tyvärr hamnat i träda. Jag ska precis börja på sista etappen men har inte kunnat börja ännu. Den kräver att man följer tre diagram samtidigt och samma symboler betyder olika saker på räta respektive aviga varv. Det ställer till det i min skalle och jag kan inte vara halvseg eller trött när jag gör det. Alltså har det inte blivit något stickat på den på ungefär 4 veckor!

Med enkla hålvarv
Med enkla hålvarv

Istället har jag ägnat mig åt en liten scarf/sjalett i ett fantastiskt snyggt sock-garn jag köpte i Kristianstad i somras när mammi och jag var på garn-span i Skåne och Blekinge. Garnet heter Boots 100 g Stränge (Schoppel wolle, 400 m/100 g) och är ett sockgarn med materialblandningen ull/bomull/polyamid. Det är mjukt och väldigt skönt att sticka med. Jag har använt färg 10792075T vad det verkar som (ingen snajdig beskrivande term precis!).

Mönstret jag har använt heter The age of brass and steam kerchief (gratismönster på Ravelry). Egentligen ska man ha tjockare garn, men det är ju ett väldigt basic mönster som inte precis är storleksberoende. Min gissning visade sig stämma; det passar bra till den här typen av olikfärgat garn! Jag har inte stickat med sådant garn förut; de olikfärgade garnerna jag hittills har använt har haft långa färgpartier som sedan övergår i en ny färg. Det här garnet var mer färgat ”på tvären” vilket ger en mer melerad effekt. Snyggt i mina ögon! Och nu när det börjar bli kallt igen passar det extra bra med en liten stickad och mjuk sak runt halsen under jackan. Har också insett att det är dax att gå ner i källaren och hämta upp mössorna… Men först: röja köksbord och klippa till bralla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.