Catkin

Catkin!
Catkin!

Nu är den klar, premiärburen och fotad! Vad plagget sedan ska kallas är väl fortfarande lite oklart. Sjal-poncho? Småfilt? I vilket fall är den alldeles lagom stor och varm. Perfekt att ha på sig i konferensrummen nu, om nån vecka förmodligen också perfekt på kontoret.

Det är alltså en Catkin (Ravelry-länk) jag har stickat. Det har tagit ett bra tag att få den klar. Det hela började under bilfärde hem från Blekinge. Då stickade jag provlappen (japp, enligt i mönstret bifogat diagram!). Det tog ett tag och jag blev tydligen väldigt tyst under perioder av resan när all tankekraft gick åt til att fatta vad jag höll på med…

Med lila pärlemoknappar
Med lila pärlemoknappar

Jag gillar mönstret; det är tydligt skrivet. Det jag inte gillar är att läsa ganska långa diagram och tänka tvärt om, när samma symbol betyder olika saker på aviga och räta varv och det är svårt att hitta rytmen. Jag hade vissa problem i sektion 2, de andra två var hur smidiga som helst.

Jag använde stickor 3,5 mm och två olika enfärgade Evilla 8/2 ullgarn. Jag vet inte riktigt vad jag hade tänkt sticka av garnet från början, men jag tycker att detta passade bra. Det blev garn över till ett par vantar och kanske en mössa, får se hur långt det räcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.