Premiär: Nålbindning

on
Nålbundna vanttoppar
Nålbundna vanttoppar

Förra fredagen åkte jag hem till vän A för att lära mig/testa att nålbinda. A har gått en kurs i nålbindning under hösten och eftersom textila tekniker som innefattar användning av ullgarn intresserar mig så hade vi bestämt att vi skulle köra en dag i mellandagarna.

Så, jag tog lite 3-trådigt ullgarn som låg och skräpade och köpte en nål för nålbindning till hutlöst pris (är man desperat så är man) och åkte hem till A. Vad gäller nålen så kan jag bara säga att jag måste köpa en ny för den tingest som fanns att tillgå i fredags i garnaffären (den enda de hade) var rent ut sagt usel. Handsnidad, javisst (men det är nog alla gissar jag), men också omöjlig att hantera vettigt då det hela tiden lossnade stickor/flisor och den var alltför trubbig i änden. I måndags åkte jag därför till hemslöjdsaffären för att köpa en ny som är slät där det inte föreligger lika stor risk för flis-bildning, men tyvärr var de slut och nya kommer in i nästa vecka.

Hur som helst, vi hade en kul dag i As sköna soffa med en massa prat och smarrigt fika. Jag hann öva på uppläggning och allmänt sömmande runt, runt. Men jag hann också börja på två vantar till toppar. Man ska, precis som med tvåändsstickning, helst göra båda vantarna samtidigt. Mina alster än ännu så länge väldigt blygsamma, men jag tänkte inte göra dem större innan jag har fått tag på en ny nål.

Min tanke är att sedan färga in de färdiga vantarna och därefter lär jag behöva brodera dem också. Att brodera är inte nåt jag gillar över huvud taget, men nåt vill jag göra, eftersom den här typen av vantar ”ska” vara broderade. Favvo-broderiet är det som är i tumgreppet, det tilltalar mig massor! Det på ovansidan av handen är inte lika nödvändigt i mina ögon…

Så, bara att hoppas att det finns en bra nål på hemslöjden i nästa vecka och att jag kommer ihåg hur jag ska göra.

Annars har jag just nu en hel del att fundera över och medans jag gör det stickar jag vidare på Inkans sjal och planerar för påbörjande av en enkel men stilig uppifrån-&-ner-tröja i en bok jag köpte förra året.

God fortsättning, nu ska jag göra mig i ordning och bege mig iväg på bröllop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.