Inkans sjal och syfestival

Utspridd sjal
Utspridd sjal

Min Kerstin-sjal, Inkans sjal, är klar! Fjäderlätt är den, i tjusigt mönster och lagom stor. Detta var mitt första försök på blockning medelst svetstråd. Jag behöver definitivt öva mer på det… Jag träffade Kerstin på Syfestivalen förra helgen och visade såklart min version av hennes mönster. Hon berättade att hon fått ihop en ansenlig summa pengar till cancerfonden redan, men för er som inte köpt mönstret: köp det här och sticka sedan en tjusig sjal i ett lättfattligt mönster och bidra samtidigt till cancerforskningen!

Spec:
Garn: Teetee Elegant (ljusgrå)
Åtgång: Mindre än en härva (jag som blev orolig för att garnet inte skulle räcka och köpte en härva till…).
Stickor: 3 mm (Addi)

Draperad sjal
Draperad sjal

Märkligt nog handlade jag inte ett endaste garnnystan på årets syfestival. Lite annat blev det; två varianter av halvlinne som ska bli byxor, lite stickhjälpmedel samt ett tygsjok trikå som ska få hjälpa mig på traven när det gäller att bli en fena på att sy t-shirtar. Men jag är extra glad för halvlinnet eftersom jag har letat länge efter halvlinne i fina färger och alltså inte är oblekt… Nu blev det ett djuprött och ett gråbrunt. Svala byxor till sommaren ska det bli är tanken. Jag hade lätt kunnat köpa av alla färger de hade, men med tanke på mängden tyg jag redan har hemma fick jag begränsa mig till två färger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.