Stickfingerborg!

on
Norsk stick-fingerborg och Tantallon
Norsk stick-fingerborg och Tantallon

Jag hade aldring hört talas om stickfingerborgar innan jag läste om dem här, men jag blev  nyfiken på att prova. Jag hittade ett par olika sorter på nätet och beställde. Hittills har jag bara testat en, men jäklar vad det går snabbt att få ihop en tvåfärgsstickad basker! Kul är det också, men det är det ju alltid att testa nya saker som snabbar på en process. För min del verkar det vara extra bra eftersom jag stickar hårt och med denna manick stickar jag lösare.

Jag håller med Kate; jag tycker att den här stickfingerborgen funkar bra, efter att jag har moddat den lite med delar av ett brett gummiband på insidan för att få den att sitta fast på fingret. Den separerar garnerna bra och det är lätt att plocka rätt tråd. Dock tror jag inte den lämpar sig för projekt där det är långa partier i en färg där trådarna måste bindas om varandra; är det däremot en tydlig basfärg och bara mönsterfärgstråden som måste bindas funkar det bra. Men allra bäst när det är korta rapporter.

Som testobjekt tyckte jag det skulle passa extra bra med Tantallon, och det gick väldigt fort. Jag använde garn jag hade hemma, kvar sedan HV-kursen förra läsåret; Rauma Finullgarn i brunt och brun-orange. Jag hade inte de föreskrivna storlekarna på rundstickor eller spetsar, så jag fick ta 3 mm istället för 2,75 och 3,5 mm istället för 3,25. Jag har beställt nya stickor (efter lite letande hittade jag en nätshop som säljer sådana här i Sverige) i kvartsstorlekar (upp till 3,75 mm). Man kan skaffa sig minitunna stickor, 1,5 mm är de minsta jag har sett. Detta är dock inget för mig, jag har bestämt att min nedre gräns är 2 mm; jag föredrar att behålla min mentala hälsa hyfsat intakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.