Derry raglan

on
Derry-produktion
Derry-produktion

Jag kör på med min Derry raglan. Den växer rätt snabbt (bilden är från förra helgen) eftersom det är stora stickor, extra stora för mig eftersom designern och jag har långt ifrån samma sätt att sticka; jag stickar hårt, det gör inte hon. Jag har ett helt nummer större än vad som föreskrivs i mönstret och då blir det nästan rätt. Jag har också moddat kroppen lite (kortare avstånd och fler minskningar mellan armhåla och midja, fler och tätare ökningar över höfterna), men uppenbarligen inte helt tillräckligt. Det är så svårt att beräkna töjningen i ett plagg från en provlapp. Den här gången både tvättade jag och hängde (med små tyngder) provlappen för att kunna göra en korrekt beräkning. Det verkar inte riktigt stämma tyvärr. När jag tar på mig tröjan nu verkar den passa rätt bra, men efter blötläggning och blockning brukar det bli ännu lite till. Jag som ändå tog i och satte midjan ca 4 cm ovanför min riktiga midja. I vilket fall så tror jag det kommer bli en fin och skön tröja, med midjan lite, lite för långt ner. Jag är inte sugen på att repa upp hela klabbet, så jag tänkte låta den vara som den är.

Spetsmönstret över ärmarna och oket ser fint ut också; får se om jag gör en lös krage till så småningom! Nu är jag inne på resåren i nederkant på tröjan och därmed snart dax för ärm 1! Otålig och nyfiken på hur det blir, passformen ändras ju alltid lite när ärmarna börjar ta form. Drops Lima är verkligen härligt att sticka med; struktur och spänst från ullen, mjukeheten från aplacan i perfekt symbios. Klart njutbar stickning!

Jag har redan börjat fantisera om ett nytt projekt och det känns lyxigt att ha så många finfina mönster med fungerande garn att använda bara här hemma i garnskåp/lådor! Blir det en  Selbu modern (kanske bättre att vänta med de mindre projekten tills värmen kommer och dessutom ha färdiga oanvända alster till nästa vinter?), kanske en Lauriel (så tjusig!), eller rent av en Amelia eller Deco (båda väldigt stiliga!)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.