Orangea Patiala salwar(ish)

on
Orangea Patiala salwar(ish)
Orangea Patiala salwar(ish)

Mycket dans tarvar träningskläder. För ganska länge sedan köpte jag några meter orange tättvävt tunt bomullstyg på Ohlssons tyger och nu i helgen blev äntligen ett par salwar klara. Yay! Tyget är 1,35 m brett vilket gör att jag inte behöver sätta i några extra kilar på insidan av benen för att göra dem extra vida. Jag har kört på samma mönster som förut, men eftersom det här tyget var bredare lade jag byxbenen lite omlott och behövde då inte lika mycket tyg som annars (nu gick det åt knappt 2 meter inklusive knytband och allt). På 110 cm bredd går det åt ca 2,50 m.

Det tar inte lång tid att sy den här typen av bralla. Nu har det i tid från det att jag klippte ut dem gått en vecka, men jag har knappast ägnat all ledig tid åt dessa. Precisionen är väl inte heller något man behöver jobba hårt med. Den här gången gjorde jag en sidsöm på ena sidan vilket funkar jättebra (och sparar tyg). För att få brallan att stanna kvar på vristen men ändå gå bra att ta på och av har jag sytt på tryckknappar som jag kan knäppa efter att jag tagit på mig brallorna. Tror det kommer funka mycket bättre än de förra (så jag ska nog sy på tryckknappar på de brandgula och de turkosa också).

Eftersom brallornas form beror lite på vilket tyg man har så har jag inte gjort något mönster. Det är enkla, raka bitar och det går snabbt att mäta ut på tyget och sedan bara klippa. Smidigt, men lite pilligt med alla nålar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.