Framåt!

on
Påbörjad Lauriel
Påbörjad Lauriel

Min Lauriel går framåt (bilden är från projektets början)! Kroppen är klar och jag har kommit en bit på första ärmen. Gôtt! Jag är väldigt sugen på att göra klart och använda denna kofta, men jag är lite oroad för att den kommer att vara för stor precis runt oket. Det var svårt att mäta innan den påbörjades (förkortade varv gör att den blir djupare ringad i fram) och nu känns den lite stor. Spinkiga axlar, normalstora rattar och torso som sedan övergår i stora höfter/rumpa. Oftast brukar det räcka med att sticka en storlek upptill (har ganska raka och breda, men tunna, axlar) och sedan öka så att rumpan får plats, men just här vete 17 hur det blir. Som vanligt blir det bättre när ärmen börjar ta form, men är ju ännu så länge bara inne på den första ärmen. Den som lever får se. Dock, mitt trick att göra en storlek mindre än jag bör enligt måttabellerna verkar funka ok (förutom just vid oket då). Nåt att finslipa inför framtiden! Nu en kort aftonpromenad och sen förhoppningsvis upplösningen på en svartvit klassiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.