Affektionsvärde?

on
Colour affection (röd-gul-orange)
Colour affection (röd-gul-orange)

Japp, min Color affection-sjal har varit färdig länge, men mest legat och inväntat bättre tider samt tid för en liten fotosession. Så, kvällen före finalen i fotbolls-EM blev det en minisession nere vid kajkanten.

Spec:
Garn: Drops Alpaca
Stickor: 3,75 mm
Åtgång: Knappt två nystan rött (av gamla längden), drygt ett nystan gult och knappt ett nystan orange.

Sjalen är tok-stor (lång), men inte så djup, så den funkar bra som halsduk också. Eftersom det är Alpaca är den även väldigt mjuk och gosig. Mönstret är tjusigt och genialt enkelt. Det är lätt att hålla reda på var man är och man kan göra den lite så stor eller liten man vill. Jag har följt mönstret (förutom att nedersta kanten är i samma färg som den i sektion 1), men har inte varit noga med masktätheten alls utan har bara gått på att det ser lagom ut.

Colour affection (röd-gul-orange)
Colour affection (röd-gul-orange)

Många har påpekat att kanten blir för tajt (den som ligger mot halsen), så jag gjorde lite extra lösa maskor där. Det funkade bra, men på nästa lär jag nog inte göra det; gör man som vanligt får sjalen en mer svängd form och den ligger då bättre runt halsen än om man gör den lösare.

Kan varmt rekommendera mönstret som förutom att det både är välskrivet och ger en snygg sjal också är en perfekt stickning när man har annat att tänka på, men ändå vill behålla den mentala hälsan genom att sticka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.