Liesl

För länge sedan köpte jag mönstret Liesl, utan någon egentlig plan för vilket garn jag skulle använda. Jag gillade designen och köpte det med en vag tanke om ”nån gång”. Nu i sommar var det så dags. Det är just nu rea på Drops sommargarner och jag köpte Bomull-Lin (djupblå) för att testa . Jag gllade inte strukturen som blev med rätt masktäthet, så jag gick ner i stick-storlek till 6 mm och upp i storlek för att uppnå rätt mått. Nu verkar det dock som om masktäthetsprovet inte var så nödvändigt att göra eftersom det skulle göras i slätstickning och själva koftan stickas i klassiskt spetsmönster. Koftan blir större än jag hade tänkt (funderade mycket och räknade på en massa mått innan). Så, jag hoppas på att spetsmönstret i kombination med det fall linet ger garnet gör att koftan ändå kommer att  följa kroppens konturer efter blockning samt att jag inte tänkte blocka den så hårt… Det är nu en ärm kvar att sticka, sedan får jag se. Jag kommer i vilket fall inte att repa upp den; blir den för stor ger jag bort den till någon annan. Garnet är fortfarande på rea, jag får väl köpa nytt om så krävs eller kanske något helt annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.