Potatisartad halvlinnebralla

on
Potatis!
Potatis!

Under senaste syfestivalen köpte jag två olika sorters halvlinne. Den ena var den här lite obestämbara färgen, det närmaste jag kommer är potatisfärgad, lite brungrå. Tanken var att sy sommarbyxor. Halvlinnebralla är bra på sommaren; svalt och skönt, bra fall från linet, bra hållbarhet från bomullen. Så, här är det senaste tillskottet i brall-beståndet. Jag har använt mitt moddade favorit-bas-mönster Butterick B5391 (the straight leg) med tillagda fickor (kantiga utanpåfickor, avritade från ett annat par byxor). Jag gillar den här modellen. Den funkar bra för min kroppsform och är skön att ha på sig. Jag skulle vilja kunna sy andra lite tajtare brallor också, men det är riktigt svårt. Jag ska göra ett nytt försök när jag återigen närmar mig stan. Jag har ju min fantastiska bok Pants for any body att använda vad gäller mönstermodifieringen, men jag har också ett par andra böcker om mönsterkonstruktion och ett hyfsat lovande basmönster för en annan typ av bralla. Förhoppningsvis kommer kombinationen att bli grym!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.