Zuzu

Rowan Zuzu's petals
Rowan Zuzu’s petals

Japp, en semester senare och en hel massa mysiga upplevelser, både ullrelaterade och övriga. Inget bloggat alls under semestern och den dryga veckan som har gått sedan dess, men en del alster har det trots allt blivit. Så jag börjar med denna.

Jag snubblade på mönstret på Ravelry för några veckor sedan och tänkte direkt att det skulle bli en prima present till Ms A, men också en sjalkrage som jag själv vill ha (ganska många, tror jag). Planen var att inhandla garn på sommarens garn-span i Skåne/Blekinge och så blev det. Det blev några nystan Rowan fine tweed. Ett alldeles underbart garn att sticka med och de små tweed-plupparna är alldeles tjusiga.

Mönstret är smart, enkelt och tjusigt. Ms Spencer verkar, åtminstone delvis, göra kluriga mönster som är tjusiga. I just det här fallet ligger det kluriga i konstruktionen, inte i stickandet. Perfekt sommarstickning alltså.

Zuzu till Ms A
Zuzu till Ms A

Spec:
Rowan fine tweed (nästan 2 nystan)
Stickor: Addi 4 mm

Det tog två dagar att sticka den, men eftersom jag befann mig i en stuga i Sveriges trädgård då sparande jag själva blockandet tills jag kom hem. Jag blötlade den och spände ut den vikt på mitten längs ökningarna. När den var nästan torr satte jag över den på Ms Coco och så fick den torka till det sista där. Funkade bra.

Nåväl, nu återstår bara att invänta rätt tid (idag men senare) och se om Ms A gillar den; grattis på födelsedagen Ms A!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.