Backlogg: Cria

on

Nu är det länge sedan jag postade lite färdiga alster här. Jag har bytt jobb och det har upptagit mycket tid och tankekraft. Precis innan jag började blev min gröna Cria helt klar. Jag har inte använt den ännu, men nu är ju vintersäsongen här eftersom årets första snö föll förra veckan och det har varit minusgrader ett par dagar även utanför mitt fönster.

Grön Cria
Grön Cria

Jag är så nöjd med min Cria! Den är gosig och ännu så länge alldeles lagom varm.

Axeldetalj
Axeldetalj

Spec:
Mönster: Cria av Ysolda Teague
Garn: Drops Baby Alpaca Silk
Stickor: 3,75 mm
Storlek: 38

Som vanligt är det bäst att sticka en storlek mindre än vad både stickfasthetsprov och mått säger. Märkligt det där. Jag har stickat storlek 38 och jag tycker ändå att den är rätt stor. Men man har ju olika preferenser om passform också.

Jag har gjort en del ändringar från mönstret. Intag från bysten och ner mot midjan och sen fler och tätare ökningar efter midjan för att få plats med rumpan. Den är inte precis figurslimmad, jag har försökt att behålla A-linjen. Ärmarna är lite annorlunda eftersom jag inte hade (och inte kunde få tag på fler) knappar till manschetterna. Alltså blev det rätstickade manschetter, men utan öppning och dessutom kortare rätstickade segment.

Detalj med i-snodd
Detalj med i-snodd

Jag tyckte inte att jag fick till några snygga kanter heller så jag stickade på en lång i-snodd runt framkanter och halsringning.

Mönstret är fantastiskt!Jag är helt såld på konstruktionen och tycker att den är logisk och mycket tilltalande när man inte gillar montering. Jag vill därför tillämpa det på alla koft- och tröjprojekt jag kan komma på, men har lite för många andra projekt i händer och huvud för att göra det nu.

Garnet är också fantastiskt. Det är supermjukt. Så mjukt att jag var orolig i början för om jag skulle kunna hålla i det eller om det bara skulle halka ur händerna. Men, det gick prima med rätt teknik (för mig: linda rätt antal varv runt lillfingret och sen är det bara att köra på). Det blev lite garn kvar, så det lär bli en matchande sjal eller så framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.