Låg

on

Inga inlägg på evigheter. Liv på paus i evigheter. I mars blev jag förkyld. Inget ovanligt i det, men helvete vilken skitförkylning det är! Först det vanliga förloppet, men sedan övergick det i ett lågintensivt skitläge. När det gått tre veckor började det bli jobbigt på riktigt, halsont och småfeber men inte sjuk-sjuk. Jag vet inte hur mycket koksaltlösning som passerat snoken, hur många halstabletter jag sugit i mig eller hur många gånger jag kollat kroppstemperaturen, men betydligt mycket mer än vad som är normalt och garanterat mer än jag vill under mer än 8 veckor nu. Jag har inte varit tillräckligt sjuk för att vara sjukskriven, men energin har bara räckt till att jobba, inget mer. Jag har missat massor med dans, både lektioner och framträdanden. Livet blev såpass deppigt att jag inte ens orkade sticka. Jag är fortfarande inte tiptop, men mår bättre. Nu kan jag vara med och dansa hyfsat, och orkar göra lite mer saker efter jobbet.

Under tiden har det blivit vår och jag har börjat sticka så smått igen. Älskade J och jag följde med vänner till Öland över kristi himmelfärdshelgen och njöt av ganska svala men fina dagar i sällskap av vänner och god mat. Jag lyckades (hoppas jag!) med att gå in mina nya vandrar-skor och fick andas utomhus mycket och bara promenera längs vattnet och i skogen och bara vara. Och så sticka. Och så åka till Ullcentrum, trots att jag knappast behöver fylla på mina garnlager.

En härva Linea (bild från Ullcentrum)
En härva Linea (bild från Ullcentrum)

Sommarsäsongen närmar sig och jag vill ha en linkofta, i lite spets. Helst skulle jag vilja ha en lång kofta, men det blir svårt, både med tanke på tid och pengar. Men, på Ullcentrum köpte jag lingarnet Linea (typ petrol-färgat) till en kort kofta med 3/4-lång ärm. Jag hade inget mönster då, men har nu köpt ett på Ravelry som heter Brynna. Har du aldrig varit på Ullcentrum, men har möjlighet att åka förbi butiken utanför Löttorp på Öland rekommenderar jag varmt ett besök där!

Min blivande Brynna är inte påbörjad ännu, inte ens provlappen; det är planen för kvällen (man gör vad man kan för att överleva hockey-VM). På Öland stickade jag istället på min Deco (design: Kate Davies)! Jag har suktat efter denna kofta länge och det är länge sedan jag köpte både mönstret och garnet. Det är ett fantastiskt tjusigt mönster och min blir starkt hallonröd. Jag har hittills aldrig stickat en kofta nerifrån och upp för att sedan göra ärmar med förkortade varv och som vanligt är det kul att lära sig nya saker. Jag har stickat kroppen upp till ärmhålen nu (har trots det inte lyckats fixa nån bild ännu), men tänkte i väntan på en ny rundsticka i storlek 3mm påbörja provlappen till Brynna. Jag har alla möjliga olika storlekar på stickor, men just 3mm rundsticka har jag visst bara en! Inte länge till dock, har beställt nya nu.

Hoppas nu på mer stickning och dans framöver; dansframträdanden imorgon, nästa helg samt helgen efter det och däremellan sticka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.