Enkel Morjärv-basker (igen)

Morjärvbasker II
Morjärvbasker II

För några år sedan försökte jag beställa garn och mönster från spinneriet i Morjärv. Dock hann de gå i konkurs innan jag hann så långt och nu finns spinneriet tyvärr inte kvar. Jag tyckte det var extra synd på baskermönstret; det var tjusigt och enkelt; av någon anledning blir jag glad av ränder. För ett par år sedan hittade jag mönstret hos Ullcentrum på syfestivalen. Glad köpte jag mönster och garn (svart och grönt) och stickade en basker.

Jag ville nu ha en basker som matchar mina blåa nålbundna vantar Vendel, och som är enkel mata-på-stickning, så jag plockade fram det fina mönstret igen. Jag letade bland mina garnlager här hemma och tog ett antracitgrått och ett petrolblått 2-trådigt ullgarn (båda förmodligen från Kampes) och körde igång. Eftersom mönstret är enkelt gick det snabbt att sticka den (två kvällar tror jag).

Ränder på längden och tvären
Ränder på längden och tvären

Jag gjorde dock baskern lite mindre än originalet (färre ökningar och därmed även snabbare minskningar). Baskern är inte tokvarm, men har ändå dubbel garntjocklek över öronen, passar alltså bra såhär års. Jag har använt den mycket, men nu blir det förhoppningsvis varmt snart så jag får väl (snart??) lägga undan den till i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.