Baskrar

on

I år har det inte blivit några stickade julklappar alls. Mycket av fritiden har i höst gått åt till att sticka provlappar till stick-kursen på HV skola (yay!) och så förstås dansen och att sy danskläder. Jag är också inne i en sticka-till-mig-själv-period, så jag kör på med det just nu, både stora och små projekt.

Randig Morjärv-basker från Ullcentrum
Randig Morjärv-basker från Ullcentrum

För ett tag sedan var jag hemma och var sjuk och då ägnade jag mig först åt att må apkass och bara sova. Sedan kunde jag sticka något enstaka varv då och då. Eftersom mössprojekt är lagom stora så gav jag mig på två sådana; en svart-och-grön-randig basker (gammalt Morjärv-mönster som nu säljs av Ullcentrum) och en Ishbel beret. Båda blev finfina och den randiga blev alldeles enorm! jag är svag för baskrar, men ingen av dem är sådär kalasvarma. Antngen får jag vänta med att använda dem tills det blir lite mildare eller så får jag fiffa till dem.

Ishbel beret
Ishbel beret

Lösningen på värmeproblemet har jag klurat på ett tag. Jag gillar baskrar (nästan ohälsosamt mycket), men det är svårt att få till något som känns vettigt vad gäller extra värme runt öronen. För att fiffa till en basker till en riktig varga-vinter-persedel har jag tänkt att jag skulle fixa som lappar med fleece på insidan av bandet, just för öronen. Det klarar det mesta, men förmodligen inte när det blir sådär apkallt och blåser.

Specar för barkrarna följer här:

Ishbel beret är stickad i tvättat tvåtrådigt (6/2) antracitgrått ulgarn från Vartofta. Mindre än ett hekto gick åt, men exakt hur mycket vet jag inte.

Den randiga och enorma baskern är stickad i tvåtrådigt (6/2) ullgarn från Ullcentrum i grönt och svart. Inte heller här är jag tvätsäker på garnåtgången, men jag har mycket kvar, så jag tippar på att mönstrets angivelse om att 50g av vardera färg räcker.

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.