Nu

on

Sommaren är i full gång om än lite sval på kvällarna. Jag stickar, men det går långsamt; det har varit lite lite sticktid på sista tiden. Därför finns inga färdiga alster att visa, men jag har två på-väg-bilder.

Pausad Deco
Pausad Deco

Min Deco har tagit paus och inväntar en kallare årstid. Jag har gjort klart livet så nu ska jag göra knappkanter och ärmar. Jag längtar efter min Deco, men vill gärna ha lite mer sommar innan jag ger mig på den igen…

Brynna på väg
Brynna på väg

De senaste veckorna har jag istället ägnat min sticktid åt Brynna! Det är en finfin och nätt spetsmönstrad kofta. I mitt fall ska koftan bli kort och få 3/4-ärmar och jag stickar den i Linea från Ullcentrum. Garnet är skönt att sticka med och är hittills väldigt drygt med det här spetsmönstret. Själva koft-mönstret är jättekul att sticka; hittills är det inte ett komplicerat spetsmönster. Det är lagom intressant och lagom okomplicerat för att min hjärna ska kunna det utantill och det ser ändå väldigt tjusigt ut. Själva konstruktionen är också den fantastiskt kul. När jag kommer till konstruktionsmässiga moment måste jag tänka och kan inte se på TV samtidigt (men däremellan går det prima). Jag vill ha min kofta nu på en gång, men den får ändå inte följa med till Skottland; det blir för mycket att släpa på. Jag tänkte att det får bli en ny sjal-stickning jag tar med dit, frågan är bara vad. Inventering av mönster och garnskåp, så får det bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.