Skottland

on
Från Mull
Från Mull

J och jag har haft en alldeles underbar veckas semester i Skottland; en vecka och inget regn… Konstigt men förstås också härligt. Mestadels tokvarmt, det var egentligen bara sista dagen det var svalt med ca 20 grader.

Nu var det ju varken fråga om en malt-turne eller textilresa, men lite textiliteter klämde vi in ändå och jag köpte en del garn, men tyvärr ingen vävd tweed.

Resans huvudpunkt var ön Mull. Ett fantastiskt ställe med berg täcka av allehanda grönt (J tyckte det såg ut som mögel…), trevliga människor och får (garnmskiner) samt oväntade upplevelser.

Lunnefåglar på Staffa
Lunnefåglar på Staffa

Vi som är totalt okunniga vad gäller fåglar (jag känner till vissas existens och kan för den delen också se skillnad på en svan och en koltrast) hade även turen att vara i trakten under lunnefågel-säsongen. Vi tog en båttur till ön Staffa och klättrade på de märkliga stenformationerna och fick se mängder med lunnefåglar! Det var resans höjdpunkt, och då  har vi ändå haft en fantastisk resa med en mängd oväntade upplevelser som världsarvet New Lanark, väveriet på en höjd ovanför vattnet på Mull, privat visning av samtliga ånglok i Bo’ness o.s.v. Mer senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.