Blå

Blå flax
Blå flax

Innan vi åkte till Skottland sydde jag en enkel sommarklänning av tyg från gömmorna. Jag tycker att jag saknar ett antal sommarklänningar och därför var det dax att ge sig på en vars mönster jag haft nåt år (likaså tyget).

Mönstret är en moddad version av Simplicity 2638. Jag brukar behöva förlänga ratt-bitarna och så även denna gång. Det är en enkel modell utan krusiduller och dessutom lång utan att jag förlängde den (brukar alltid behövas)! I en tjusigare tyg skulle modellen dessutom kunna fungera som aftonartad finklänning.

Framifrån
Framifrån

Tyget är normaltjockt med tungt fall; det är en blandning av viskos och linne och är väldigt skön mot huden.

Förändringar till nästa klänning i samma mönster:

  • Ta in lite i sidan upp mot armhålan och ev lite bak i ryggen.
  • Kämpa mer med att få ihop ratt-bitar och livet på ett snyggt sätt (lite bändigt där i mitten fram). Finns bra metoder för att lösa detta?

Trots förbättringspotential är jag mycket nöjd med min svala sommarklänning och hoppas kunna använda den mycket!

Min Brynna-kofta växer vidare, nu är båda livstyckena klara och jag håller på med ena ärmen. Åyterstår alltså resten av den, den andra ärmen samt nederkant och kanten längs framstyckena och nacken. Vill (som vanligt) ha den klar och använda nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.