Enkel röd

Tokenkel röd
Tokenkel röd

När min älskade mormor blev fick svårt att få ihop händer och hjärna fick jag lite rött alpacka-garn som hon hade påbörjat ett projekt i (som inte längre hennes händer ville sticka eller den tilltänkta mottagaren längre kunde ha). Mormor finns inte mer och garnet har legat här hemma och jag har undrat vad jag skulle göra med det. När jag packade inför sommarens semester kom jag att tänka på den där röda alpackan och tog fram den; semesterstickning måste vara enkel om man vill kunna njuta av omgivningen och lätt kunna trycka ner det i en väska när man ska vidare. Alltså tänkte jag planlöst köra på en ganska tätt stickad sjal.

Min andra sommarstickning blev alltså en tokenkel röd sjal stickad uppifrån och ner i slätstickning med mosstickad kant i Drops Alpaca (den gamla varianten som är lite tunnare en den nuvarande).

Nyss påbörjad, på väg till Staffa
Nyss påbörjad, på väg till Staffa

Den funkade lika bra på resan i Skottland, på Gotland som i Blekinge; lätt att ta med, kräver ingen tankeverksamhet och ger möjlighet att titta på vackra berg, spana efter lunnefåglar, glasskyltar eller vad ögonen nu råkar se.

Större, på Fårö
Större, på Fårö

Sjalen blev klar precis när semestern tog slut, så det får nog räknas som en riktigt bra semesterstickning (jo, jag stickade annat under semestern också, men den här är i princip bara stickad på resande fot)!

Större ändå, vid Ireviken
Större ändå, vid Ireviken

En enkel röd sjal har man väl alltid användning för? Den kommer värma mig extra för när jag ser den tänker jag på min fina mormor som var så varm och lärde mig en massa viktiga och oviktiga saker.

Röd
Röd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.