Höst-poncho!

Höst-poncho
Höst-poncho

I somras när vi var på Gotland hittade jag ett tjusigt garn på en gård långt norrut; det är svårt att undvika att åka till och stanna på en gård som har den intressanta kombinationen av lammskinn och tryffel. Alla gotländska fårgårdar med självaktning verkar sälja lammskinn. En del har också annat. I det här fallet tror jag tyvärr inte att garnet kom från deras egna får, men fint var det (Evilla eller liknande skulle jag gissa). Så, jag köpte en härva på 1,9 hg och tog med den hem.

Väl hemma tänkte jag att det skulle passa utmärkt till en enkel poncho och det skulle också passa bra med min önskan om icke tankekrävande stickning. Sedan tidigare hade jag spanat på mönstret Stripes to keep me warm, men hade aldrig kommit till skott. Med ett melerat garn tänkte jag att ränderna skulle få sköta sig själva och att det skulle bli tjusigt i sin enkelhet.

Höst-poncho
Höst-poncho

Jag har ändrat mönstret litegrann; jag har stickat mosstickning i över- och nederkant i olika mängd varv (men flera) än mönstrets 6 v resårstickning. Jag har kortat av den översta delen av tuben (skulle vara ca 40 cm, min är ca 22-23 cm) före ökningarna. Jag har också stickat den längre än anvisningarna, men såhär i efterhand hade jag nog gärna gjort den aningens kortare än den är.

Keep me warm
Keep me warm

Jag är toknöjd med ponchon! Den värmer axlarna bra och den är fin i sin enkelhet och färgskiftningarna kommer verkligen till sin rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.