Deco

on
Deco!
Deco!

Jag har återigen stickat ett plagg designat av Kate Davies. Som vanligt blir jag inte besviken! Tjusigt mönster och intressant konstruktion. Jag köpte mönstret för ganska länge sedan och har haft det tilltänkta garnet ett par år. Nu är den äntligen klar! Ärmarna stickas genom att plocka upp maskor runt ärmhålet och med förkortade varv sticka neråt; en ny teknik för mig och jag är såld. Jag kommer definitivt att göra det igen, kanske redan på nästa projekt (snart, snart…).

Deco!
Deco!

Jag har som vanligt gjort ändringar för att få plats med kroppen på vettigt sätt; större över höfterna (och då fler minskningar) med färre varv mellan både minskningar mot midjan och ökningar upp mot bysten passar min korta torso bättre). Jag har också gjort vanliga knapphål istället för att sy band på baksidan och tryckknappar, passar mig bättre.

Spec:
Mönster: Deco av Kate Davies
Stickor: 3 mm
Garn: 2-trådigt ullgarn (förmodligen Kampes)

En kommentar Lägg till din

  1. Jen skriver:

    Beautiful !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.