Fin-tunika

on
Lila fin-tunika!
Lila fin-tunika!

För ett par veckor sedan blev min lila fintunika klar. Jag vill inte tänka på hur mycket tid jag har lagt på att leta lämpligt tyg till den; ett antal tygafärer och dito säljare på eBay har fått besök. Till sist hittade jag mitt tyg, mycket otippat i en tygaffär  Bräkne Hoby i somras. Eftersom jag var tvungen att hitta en riktigt bra tyg till min fintunika till Nritya Darpans decembershow har jag verkligen lagt mycket tid på att leta. Tyget det blev är lite tjockare än vad jag tycker är optimalt, men det har bra fall, så det gör inte så mycket.

Jag har använt mitt vanliga tunika mönster, men nu i sommar har mammi och jag moddat det aningens lite till för att få bättre passform; funkar finfint!

Mönsterpassad
Mönsterpassad

Till den här tunikan har jag också letat och hittat guld-och-lila indiskt band (hejja eBay) och sytt på på de flesta kanter, inklusive halsringningen. Där fick jag kämpa lite; först nålade jag på och grejade tills jag insåg att det var skevt; måste ju mönsterpassa. Så, bara att pilla  upp och göra om.

Mer lila fin-tunika
Mer lila fin-tunika

Om ett par timmar ska tunikan invigas på musikmuséet, kom och titta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.