Savile row

on
Savile Row
Savile Row

Nu har tiden dragit iväg igen. Nytt jobb och kul dans en masse gör sitt till. Att jag dessutom läser mer böcker igen har ju viss påverkan på handarbetstiden också.

Nu vill jag visa min vintriga gröna kavajkofta! Jag tycker kavaj är snyggt, men de är ofta rätt stela och det gör att jag inte i första hand väljer kavaj. Koftor är däremot ständiga storfavoriter i garderoben. Så, för att kombinera det hela ville jag göra en kavajkofta. Laura Chau gör så snygga mönster och detta såg ju ut att funka finfint!

Nedre delen
Nedre delen

Jag har följt mönstret sisådär eftersom jag i vanlig ordning måste göra vissa förändringar: större nedanför midjan och kortare torso. Efter att ha stickat Deco av Kate Davies blev jag ju rätt såld på ärmar som stickas uppifrån och ner och tänkte därmed att jag skulle kunna göra på samma sätt här, trots andra instruktioner i mönstret. Det funkade bra, men var pilligt och under en period i höstas kunde jag inte alls sticka på kavaj-koftan eftersom den krävde mycket mer tankeverksamhet än min hjärna kunde erbjuda just då. För en riktigt bra steg-för-steg-instruktion rekommenderar jag den här sidan (bygumbygolly).

Jag har också struntat i fickorna, de passar inte mig alls (lite extra knöligt där jag är som bredast blir inte så lyckat).

Krage
Krage

Det är en superskön kavaj-kofta och jag är så nöjd på så många plan. Jag har mätt och räknat och gjort förändringar i mönstret och vågat göra en helt annan ärmkonstruktion. Litade på att jag kunde, trots att självförtroendet just då inte var det allra bästa, men det var just då på många sett bara att köra enligt fake-it-til-you-make-it.

Garnet köpte jag i Skottland i somras på spinneriet New Lanark. Mer om det en annan gång, nu nöjer jag mig med att rekommendera alla textil- och historieintresserade att åka dit. Garnet är en blandning av ull och silke med tweedpluttar i, rutigt härligt att sticka i!

Spec:
Mönster: Savile Row av Laura Chau
Garn: New Lanark Donegal Silk Tweed DK (90%ull, 10%silke), Färg: Forest
Stickor: 3,5 mm Addi (jag gillar stålstickor till allt utom strumpor)

Foton har bästa J tagit och som synes har jag använt den här koftan en hel del sedan den blev klar. Den är fortfarande superskön och håller formen bra!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.