Svart bralla

on
Bralla med ficka!
Bralla med ficka!

När kroppsformen ser ut som den gör passar i princip inga köpta byxor på den (särskilt inte när man som jag inte gillar skärp av både bekvämlighets- och utseendeskäl). Detta innebär för mig (förmodligen i kombination med att jag vill lära mig nya saker) att jag ständigt letar efter bra byxmönster. Hittar jag ett som verkar bra moddar jag det tills det passar prima.

Bralla!
Bralla!

Nu har jag hittat ett mönster med fickor och som passar finfint efter lite moddande! Dessa är fortfarande hyfsat vida i benen, men ändå smalare än tidigare varianter och dessutom har de fickor (snygga!)! Jag har använt Burda 7746 och ändrat lite i förhållandet mellan rumpa och midja (extra spännande med fickor…) och gjort dem lite längre.

Ficka
Ficka

Jag har ny sytt dessa i ett stretchigt tyg och i ett stumt. Det stretchiga tyget resulterade i en bralla som ser ut som typ chinos, men som känns som mysbralla (har dock inga bilder på dessa), men det tyget töjer sig också en hel del varför de snabbt tappar formen. De var ju testbrallorna, så ingen panik där, de är fortfarande användbara, men kräver tätare tvätt.

De svarta, som jag har bildbevis på, är sydda i nåt väldigt stumt och svart polyestertyg. Detta innebär att de håller formen väldigt bra men också att de är lite täta. Passar ju dock till typ allt.

Tantresår
Tantresår

Jag har med åren gett upp hoppet om att sy brallor med fast linning runtom som sitter bra efter en dags användning, så jag kör stel lining i fram och resår i bak. Då sitter de alltid bra. Jag går därför omkring med tantbralla, men om de faktiskt sitter kvar där de ska så gör det mig inget (har oftast tröja utanför linningen också). Återstår att sy fler och i bättre tyg, kanske en blandning av polyester och bomull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.