Jeanskjol

on
Vårens jeanskjol
Vårens jeanskjol

Det finns en lång backlog här. Sydda och stickade alster som inte kommit med här eftersom jag haft annat att fundera över och göra. Så, först ut blir vårens favorit jeanskjolen.

I våras köpte jag en bit jeanstyg för att göra en a-kjol i knälängd. Inte kanske den bästa längden för mig, men en ok sådan (och skönt att ha kjolar av lite olika längd i garderoben).

Jag har sytt detta kjolmönster ett antal gånger; korta, långa, med fickor, utan fickor, olika tygkvalitéer. Jag gillar det, det är enkelt och det passar min kropp. Första gången jag använde det är ca 20 år sedan nu, så det går inte längre att köpa… Detta moddade Burda-mönster är helt klart en favorit!

Ficka
Ficka

Tyget är ett kraftigt jeanstyg utan stretch. Jag ville ha en lite grov look så fickorna fick bli utanpåfickor. Jag funderade ett tag på om jag skulle ha kontrasterande stickningar, men bestämde mig för att köra på den marinblåa tråden över hela plagget, vilket fortfarande känns som ett bra beslut. Dragkedjan sitter i bak och det är en vanlig enkel linning med en halv linningsvliseline i för att få lagom stadga (hel linninsvliseline blir för hårt för min smak).

Det är ju en enklel a-kjol, så den går snabbt att sy. Som jeanskjol passar den dessutom till mycket. Under våren har jag använt den väldigt mycket och trivs verkligen i den.

Jag blev så pepp på den här kjolen att jag under försommaren köpte lite tunnare jeanstyg med stretch i (i annan färg) för att sy en till, men kanske en lång denna gång. Men, det får bli under hösten… Och hösten kommer väl snart; idag är sista dagen på semestern och jag har inte helt ställt om mig på mentalt jobb-läge än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.