Miette

on
Miette
Miette

Min lilla svarta sommarkofta i bomull-lin som blev men inte blev. Den var riktigt kul att sticka och sådär lagom att ha i händerna när man är lite distraherad av annat. Jag såg framför mig hur jag skulle ha denna på mig under sommaren till mina klänningar och tunikor. Men det sket sig stenhårt. Först var det alldeles för kallt (veckan efter midsommar var vi på middag med vänner och jag minns att det var 11 grader ute och jag hade halvvantar och ylletröja på mig…). Sen blev det ju stekhett och då var det inte heller tal om att ta på min fina nya kofta (ooo, vilken sommar!).

Miette bak
Miette bak

Nu är det mer höstigt och min lilla kofta är återigen alldeles för kall (för kontoret) och den har nu packats ner med resten av sommarkläderna. Men hoppas på användning nästa år!

Jag moddade koftan en del för att passa masktäthet och kroppsform. Större storlek över axlarna, mindre i midjan.

Spec:
Mönster: Miette av Andi Satterlund
Stickor: 5 mm
Storlek: 38-42 tum
Garn: Garnstudio Bomull-Lin

Mönstret var enkelt och kul att sticka. Grovt garn och kort kofta betyder snabbstickat. Och ett så tjusigt resultat! Trots grova stickor och garn ser den nätt ut (och kändes så under fotosessionen som hittills är enda gången jag använt den…). Tack för det finfina gratismöntret!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.