Austenesque

Austenesque
Austenesque

För att preppa inför sommaren sydde jag ett par klänningar i bäckebölja-tyg som jag köpte förra året, men aldrig hann sy då. Tyget köpte jag på postorder; jag ville ha just bäckebölja, men kunde inte hitta detta i affärerna alls. Det gröna är lite väl lime-grönt för min smak, men ok. Tjusigt på sommaren, men kanske inte senare.

Axel och ärm
Axel och ärm

Tidigare i våras rensade jag bland mina galma (d.v.s. smått historiska…) Burdatidningar och jag slängde då de flesta. I en av tidningarna hittade jag ett mönster på en knälång klänning i bäckebölja och jag gillade den. Mitt gröna tyg räckte dock till en lång version , så för att minimera tygspillet bestämde jag mig för att göra en lång. Det visade sig att klänningsmodellen i lång format får ett helt annat uttryck än den får i kort format; den ser ut som en skapelse som passar i en Jane Austen-historia! Trots den varma sommaren har jag inte använt den mycket alls; den passar helt enkelt inte för alla aktiviteter och även om det är hyfsat angenämt att dagdrömma kring Jane Austens värld är det inte alltid ohyggligt praktiskt… Jag gillar dock klänningen och lär använda den igen!

Bak
Bak

Konstruktionen är enkel och tjusig med resår i halsringningen och runt ärmarna. Dragkedjan sitter i bak. Jag skippade knytbandet man skulle ha under bysten och sydde en tunnel på baksiden med snedslå som jag drog i lite resår i. Jag förlängde tygstycket över bysten lite.

Om jag gör en till sån här klänning kommer den att vara kort och jag funderar på att ändra lite på ärmen, dock oklart hur.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.