Systerlila i lila

Lila sommarklänning i vinden
Lila sommarklänning i vinden

Sommarens andra bäckeböljaprojekt har definitivt fyllt sin funktion (och använts en hel del); en enkel sommarklänning som man kan ha lite när som. Jag köpte ett mönster för några år sedan och tänkte att en halvlång plain-Jane-klänning skulle sitta fint.

Lila sommarklänning
Lila sommarklänning

Jag måttade mig och mönstret och kom fram till hur jag skulle göra för bästa resultat. Tyvärr blev det inte så bra; det är en halvlång klänning som enligt mönstret skulle vara apstor och rejält pösig i livet. Inget för mig. Så, jag fick modda efter bästa förmåga. Jag fick improvisera en del med ihopsättnngen också för att få tyget att räcka o.s.v. I slutändan fick jag sy in den massivt i sidorna och fixa till den så gott det gick. Resultatet är ok, men lite knöligt var det att få till den. Det känns dock lyxigt med en enkel sommarklänning som har tunt, tunt bomullsfoder i livet!

Ska jag sy den här klänningen igen ska jag gå ner minst 3 storlekar på livet och inte gå efter det som ska passa enligt kroppsmåtten (svårt att mäta allt korrekt och ta hänsyn till inprovningar samt att bäckebölja blir lite rymligare under användning). Jag gillar klänningen och den lär komma väl till pass även nästa sommar (hoppas jag!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.