Valters filt

on

20150106_104246_HDRI höstas undrade Björn & Åsa om jag ville sticka en filt till deras Valter. Vintern närmade sig och vad passar då bättre än en liten ylle-filt? Åsa hade framsynt nog köpt med sig garn och mönster från Ullcentrum i Löttorp i höstas! Min första tanke var att väva en filt istället för att sticka så jag gjorde ett vävprov på min bordsvävstol. Dock insåg jag att det inte skulle bli riktigt så bra som jag ville (min bordsvävstol är lite smal och ger max en väv av knappt 55 cm), så jag bestämde sen att sticka filten enligt mönsterbeskrivningen som kom med garnet.

20150103_211339_HDR_1Ullcentrums tvåtrådiga är ju ett av mina favoritgarner och det är en tjusig färgkombo med grönt-grått-vitt. Själva stickningen var väldigt repetitiv, mönstret gick snabbt att lära sig utantill och är en variant av feather & fan-mönstret. Filten är alltså tunn och luftig. Mönstret är tjusigt och lämpar sig bra för social stickning eftersom det är rakt och bara att mata på; prat är inga problem och inte heller film-tittande. Som tack för filten blev vi bjudna på smarrig middag med lika smarrig dryck till. Mums och tack för maten!

20141231_094559_HDR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.