Stugsjalen

JHEDIN-2015.07.20-2219-3SUnder senvåren och försommaren har vi tillbringat mycket tid i bil och det har varit mycket att diskutera under tiden och minst lika många tankar att tänka. För mig innebär det att stickning underlättar, men det måste vara en stickning som sköter sig själv medans huvudet är upptaget med annat.

Under våren var vi på Öland två gånger och under den andra Ölands-resan tog stickningen jag hade med mig slut (den påbörjades under första Ölandsresan). Som tur är finns ju Ullcentrum nära till hands där vi brukar vara på Öland, så det gick alldeles utmärkt att lösa problemet! Jag hittade fint grått tvåtrådigt garn på rea och köpte några härvor.

Min extremt enkla sjal gjorde jag enligt följande: Sticka en trekantssjal från nacken och neråt tills den verkar lagom stor, d.v.s. det är lagom mycket kvar av härva nr 2. Efter de körde jag en avslutning med sticka-ihop-två-maskor-sen-omslag på räta varv och enbart aviga maskor på aviga varv.

JHEDIN-2015.07.20-2214-2SResultatet blev en stor och skön och sträv sjal. Med tanke på den svinkalla sommaren har jag kunnat använda den en hel del i vår sommarstuga. Jag gillar ullgarner som luktar får och är lite sträva! Mjukare garner är ju skönare att ha precis runt halsen, men de fåriga garnerna är roligare att sticka med och luktar godare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.