Shwook 1 & 2

WP_20151228_12_36_03_ProI oktober 2014 åkte jag till Shetland under Shetland Wool Week. Det var definitivt en resa som gav upplevelser för livet och en klar mersmak (åker tillbaka i höst igen!). Till varje wool week gör någon (årets ”patron”) ett gratis mössmönster. Jag stickade inte 2014 års mössa inför resan, men ville sticka den för den var riktigt snygg och en enkel modell. Mössan heter Shwook och är designad Hazel Tindall. I höstas gav jag mig på detta med diverse restgarner i form av Rauma finullgarn och Jamiesons och Jamieson&Smiths 2ply jumperweight.

WP_20151228_12_36_30_ProDen första mössan konstaterade jag raskt att den skulle passa vän A mycket bättre än mig så hon fick den. Hon ville ha den blockad som en basker så så blev det. Den är stickad i mellanstorleken och den är ganska lång.

JHEDIN-20160110-116Jag gjorde sedan en till i nästan samma färgskala; jag bytte ut det orangea garnet mot ett annat eftersom jag inte hade så mycket kvar att det skulle räcka till en mössa till. Jag började sticka en medium-mössa, men kom sen på att jag ville ha den kortare och blockad som en mössa, så jag gjorde färre ökningar för att den skulle bli i storlek small. Det innebär att det är en mönsterrapport kortare och en smalare runtom, typ. Jag har lagt till ett extra varv mellan några rapporter och så är själva resårdelen ganska mycket längre än vad mönstret föreskriver.

Jag är riktigt nöjd med båda mössorna. A har använt sin mycket, men jag har hittills inte använt min alls eftersom det blev smällkallt ute under julen när den blev klar. Ser fram emot att använda den i vår istället!

JHEDIN-20160110-117Färgvalet för egen del beror mycket på ett par fingervantar jag köpte på Shetland. De var så fantastiskt fina med bruna och orangea nyanser. De är inte stickade i samma färger eller mönster, men de passar bra ihop. Så nu finns ett matchande set inför våren och sen framåt hösten!

Det jag tycker är så fantastiskt med flerfärgsmönster är att projekten får så olika karaktär beroende på små ändringar i färgkombinationer. Vad gäller den här typen av mössor kan de ju också varieras väldigt mycket i modell under blockningen. Jag tror jag skulle kunna sticka 10 såna här mössor utan att tröttna om jag varierade färger, storlek och antal rapporter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.