Grå ylleklänning

JHEDIN-20160110-107_303Under tidiga hösten 2015 köpte jag billigt stickat tyg från tyg.se. Det är stickat tyg av 80% ull och 20% syntet och är ganska tjockt. Jag tänkte att en klänning och en poncho skulle vara bra att ha i det här tyget. Klänningen är det som hittills har blivit till och såhär blev resultatet.

JHEDIN-20160110-093_299Jag har utgått från ett omritat enkelt mönster, men tyget var inte samarbetsvilligt alls. Trots att jag har min, enligt mig, alldeles underbara Pfaff-symaskin med över- och undermatning så funkade det inte särskilt bra med tyget. Det drog sig en hel del på ett sätt jag inte trodde det skulle; tyget är ganska grovt och känns lite ulligt, men har inget fall. Trots detta hade jag en hel del problem med overlock-sömmarna. Till slut gav jag upp och körde rakström och förstärkte den sen med overlock, då funkade det ok.

Jag fick också ändra en hel del på mönstret (som jag använt till annat tyg förut). Till slut blev klänningen helt ok och jag har använt den en hel del under hösten. Med en tajt och långärmad t-shirt under och en kort kofta över blir det finfint! Den funkar absolut att ha på jobbet (för min del) eftersom den ser tillräckligt formell ut, men känns som myskläder. Det bästa av två världar!

JHEDIN-20160110-122Mönstret är väldigt omgjort så jag kan inte egentligen säga att det är ett specifikt mönster: Det är en top med en påsydd kjoldel. Eftersom tyget är rätt tjockt har jag gjort infodringarna med trikåsnedslå; det ser bra ut och blir inte så tjockt och bylsigt. Jag hade sån tur att den trikåsnedslå jag hittade matchade perfekt, men nu är det tyvärr slut hos leverantören så jag får hitta på något annat till min blivande poncho.

JHEDIN-20160110-094_300Klänningen har efter att ha använts töjt sig en del i sidsömmarna, men jag störs inte tillräckligt av det för att göra något åt det (ännu iaf). Jag gillar den och den är så enormt skön att ha på sig! (ja, den är lite skrynklig på bilderna eftersom den legat lite trångt i garderoben nu).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.