Nurmilintu

on

JHEDIN-20160110-124Under augusti såg jag en person som länkat till denna tjusiga sjal på Online stickcafé (Facebook-grupp). Jag tänkte att jag skulle kunna använda en härva av pälsullgarnet jag köpte på Östergötlands ullspinneri i somras till den så så blev det.

JHEDIN-20160110-110Mönstret är fantastiskt och garnet är minst lika fantastiskt, men jag är inte helt övertygad om att kombinationen blev så bra. Spetsmönstret framträder inte så bra vilket ju är lite synd. Det ska nog helst vara både ett lite tjockare garn och ett som gör at maskorna syns bättre (vad heter stitch definition på svenska?).

JHEDIN-20160110-125_305Jag gillar ändå sjalen, men ser det mest som en triangulär tunn sjal i en fin färg, jag tänker inte på den (i mitt detta första utförande) som en sjal med spetsstickning.

JHEDIN-20160110-111Har du inte varit på Östergötlands ullspinneri rekommenderar jag varmt ett besök. Vi åkte dit på vägen ner till Blekinge för att hämta upp lite möbler och grejer från morfars föräldrahem (slålt nu) till vår sommarstuga. Vi trodde spinneriet låg ganska nära motorvägen, men det var en bra bit bort men det spelade mindre roll; vi hade inte bråttom och landskapet var vackert. Butiken är fin, personalen/ägarna supertrevliga  och deras garner kommer verkligen till sin rätt i det utrymmet.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.